دربارهٔ ما

کتابخانه ی عمومی الزهرا(س)، آخرین كتابخانه راه‏اندازی شده از سوی دفتر آیت‏الله العظمی سیستانی و با اشراف حجت‏ الاسلام والمسلمین حاج سیّدجواد شهرستانی است، كه در سال ۱۳۸۳ در یکی از محلات پرجمعیت و فاقد امکانات فرهنگی شهر قم تأسیس گردید. کتابخانه مزبور برخلاف کتابخانه‏های مشابه، از همان آغاز راه اندازی یکی از غنی‏ترین و پربارترین کتابخانه‏های عمومی بود، به گونه‏ای که با بیست هزار جلد کتاب راه‏اندازی گردید. این کتابخانه در حال حاضر بیش از چهل و دو هزار جلد کتاب در دو پایگاه کتاب های عمومی و کتاب های درسی دارد.
بخش زیادی از کتاب های کتابخانه از محلّ کتابهای است که مؤسسه ی پارسا جهت فعالیّت‎های کتاب‏شناسی و اطّلاع‏ رسانی در اختیار داشته است. كتابهای مزبور، پس از معرفی در فصلنامه كتابهای اسلامی ( تاكنون 42 شماره از آن منتشر شده است.)، سلسله آثار مرجع و پایگاه اینترنتی پارسا، به كتابخانه ی عمومی الزهراء ارسال شده است.
کتابهای این کتابخانه بر اساس رده ‏بندی کتابخانه کنگره آمریکا (LC) در چهل شاخه چینش شده که در ادامه به موضوعات و حجم کتاب در هر شاخه اشاره می‏شود:
شاخه کلیّات و دایره ‏المعارف ها در دو قفسه چهارده ردیفی، بخش واژه‏نامه منابع در دو قفسه، شاخه فلسفه ی دین در چهار قفسه، منابع فلسفه ی اسلامی در دو قفسه، شاخه ی منطق و منطق نظری در چهار قفسه؛ روان‏شناسی در شش قفسه، شاخه ی اخلاق دینی در دو قفسه، موضوع اسلام در هفتاد قفسه، شاخه ی ادیان در دو قفسه، کلیّات تاریخ در دو قفسه، تاریخ عمومی در دو قفسه، تاریخ ایران در ده قفسه، تاریخ آمریکا و کانادا در دو قفسه، شاخه ی علوم اجتماعی در دو قفسه، اقتصاد در دو قفسه، تجارت و بازرگانی، جامعه‏شناسی و موضوعات روان‏شناسی، هر کدام در دو قفسه، موضوعات نظریّه‏های سیاسی و روابط حکومتها در دو قفسه، شاخه ی زبان و ادبیّات در بیست و شش قفسه، ادبیّات عرب در چهار قفسه، ادبیّات عمومی در چهار قفسه، ادبیّات لاتین در دو قفسه، رمانهای انگلیسی در دو قفسه، داستانهای آمریکایی در شش قفسه، شاخه ی علوم ریاضی و کامپیوتر در شش قفسه، فیزیک و محیط زیست در دو قفسه، شاخه ی پزشکی در دوازده قفسه، رشته‏های جانورشناسی، کالبدشناسی و پرستاری هر کدام دو قفسه، شاخه ی علوم صنعتی در ده قفسه و بالاخره علوم نظامی و منابع کتاب‏شناسی هر کدام دو قفسه.
کتابخانه ی الزهرا دارای تعداد متنابعی نشریّات و مجلات تخصّصی و اسلامی است که در بیش از دویست عنوان و حدود دو‏هزار جلد گردآوری شده امّا به علت محدودیّت مکانی به طور کامل در دسترس مراجعان قرار نگرفته است.
کتابخانه ی عمومی الزهرا علاوه بر برخورداری از LC در فهرست کتابهای خود، مجهّز به برنامه ی نرم‏افزاری کاوش است که آن را در ارائه ی خدمات کتابداری و سیستم امانات یاری می‏رساند. کتابخانه ی مزبور دارای تعدادی کتاب به زبانهای خارجی و عمدتاً انگلیسی در موضوعات مختلف است.
این کتابخانه در دو نوبت کاری صبح و عصر فعّال است. روزهای زوج هفته اختصاص به بانوان و روزهای فرد آن به مطالعه ی آقایان اختصاص دارد. ظرفیّت کتابخانه در هر نوبت حداکثر دویست نفر است. متوسّط مراجعه‏ کنندگان به کتابخانه در روزهای زوج یکصد و پنجاه نفر و در روزهای فرد یکصد و بیست نفر است.
کتابخانه عمومی الزهرا توسّط هفت نفر خدمه و کتابدار پاره وقت و تمام وقت، اداره می‏شود. بخش امانات نیز در کتابخانه فعّال است و حداکثر سه کتاب به امانت می ‏دهد.